Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ





ΥΛΙΚΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
1 1/2ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ
1 ΑΥΓΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
1 ΦΑΚΕΛ ΜΑΓΙΑ
ΑΛΕΥΡΙ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΑΕΙ Η ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιωνουμε την μαγαι με το χλιαρο γαλα,χτυπαμε το αυγο το λαδι το αλατι και την ζαχαρη σε ενα βαθυ μπωλ και μετα τα προσθετουμε στην μαγια με το γαλα ανακατευουμε καλα και προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα μεχρι να ξεκολαει απο τα χερια.
χωριζουμε την ζυμη σε 4 η 8 μπαλακια τα ανοιγουμε με τον πλαστη και στρογγυλα και τα χωριζουμε να γινουν τριγωνα να μαζευονυαι οπως τα κρουασανακια η απλωνουμε σε ενα τετραγωνω ολα τα αλαντικα η την μερεντα που θελουμε και τα διπλωνουμε σε ρολο.προσθετουμε αλαντικα η μερεντα η κιμα η κασερι η φετα η λουκανικακια οτι μας αρεσει.
Αλειφουμε με γαλα και ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει αναλογα την κουζινα.
η ζυμη ειναι φοβερη σαν την ζυμη κρουστας.
Ευχαριστω την φιλη μου Γιωτα Δημοπουλου!
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...