Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ





ΥΛΙΚΑ
-1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
-1 ΚΙΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
- 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
-4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ
-1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- 1.5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΛΤΕ
- ΑΛΑΤΙ
- ΠΙΠΕΡΙ
- ΜΠΑΧΑΡΙ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΆ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
-3 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
4 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
-3 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ
- 1 ΑΥΓΟ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΆ)
- ΑΛΑΤΙ
- ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ
- ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κιβουμε της μελιτζανες στην μεση και της βαζουμε στο νερο με λιγο αλατικαι της αφηνουμε τουλάχιστον μια ωρα για να ξεπικρισουν.
Μετα της αδειαζουμε και βγαζουμε την ψυχα .
Βαζουμε το λαδι σε μια κατσαρολα και ριχνουμε το κρεμμυδι ψιλοκομμενο να τσιγαριστει για 1 λεπτο περιπου ύστερα προσθετουμε τον κιμα και τον αφηνουμε να τσιγαριστει μεχρι να φυγουν τα υγρα του.Επειτα ριχνουμε της ντομάτες ψιλοκομμενες αφηνουμε να βρασουν 5 λεπτα και προσθετουμε τον πελτε με νερο και το αλατι το πιπερι κανελα και μπαχαρι.
Και τον αφηνουμε να βρασει περιπου μιση ωρα χρειάζεται.
Σε μια κατσαρολα λιωνουμε το βουτυρο και σιγα σιγα προσθετουμε το αλευρι ανακατευωντας παντα για να μην σβολιασει και αμεσως ριχνουμε το γάλα συνεχιζοντας το ανακατεμα οτα πηξει το κατεβαζουμε σπο το ματι και προσθετουμε το αυγο ανακατευουμε γρηγορα για να ενσωματωθει αμεσως και στο τελος ριχνουμε το αλατι το ασπρο πιπερι και το μοσχοκαρυδο κατα βουλησει.
Επειτα γεμιζουμε της μελιτζανες με τον κιμα απι πανω βαζουμε την μπεσαμελ κεφαλοτυρι.
Ψηνουμε στους 180 μεχρι να γινουν οι μελιτζανες και η μπεσαμελ να παρει ενα χρυσο χρωμα.
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...