Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Νηστισιμο Εκμεκ



Η Συνταγή είναι από την Argiro Porpatoneli και την ευχαριστούμε πολύ 

Νηστισιμο εκμεκ 600 γρ. κανταίφι
300 γρ. βιταμ με ελαιολαδο
κανέλα-καρύδι-γαρύφαλο
Σιρόπι:
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
3φακ.γιώτης στιγμής και το ανάλογο γάλα (Γαλα σογιας) 1.050 γρ.
1κουτί στο πράσινο κουτί φυτική σαντυγί
κερασάκια -αμύγδαλο φιλέ ή καρύδι ή φυστίκη αιγίνης
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταίφι βάζουμε την κανέλα-γαρύφαλο-καρύδι , το βουτυρώνουμε (λιωμένο) καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει.στους 180 βαθμούς.Μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιροπι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας 7 λεπτά βράσιμο
και όταν κρυώσει το κανταίφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.
Χτυπάμε την κρέμα και την βάζουμε αφού έχει κρυώσει το καταίφι μετά βάζουμε και την σαντυγί και γαρνίρουμε!!!!




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...