Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ




ΥΛΙΚΑ
-1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
-1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
-1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
-1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
-4 ΑΥΓΑ
-2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
-1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
-ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
-2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
-1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΣΤΙΜΜΕΝΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
-1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ
-ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε σε μια κατσαρολα ολα τα υλυκκα για το σιροπι για 5 λεπτα υστερα αφαιρουμε την κανελα και την φλουδα απο το πορτοκαλι και το αφηνουμε να κρυωσει.
Σε ενα μπολ ανακατευουμε το γιαουρτι την ζαχαρη,το καλαμποκελαιο τα αυγα τα οποια τα χτυπαμε ελαφρα με το πιρουνι ,τις βανιλιες το ξυσμα απο το πορτοκαλι και το μπεικιν τα ανακατευουμε ολα καλα.
Αδειαζουμε το μειγμα σε λαδωμενο ταψι και αφου κοβουμε τα φυλλα στα 4 τα τοποθετουμε τσαλακωνοντας τα ετσι ωστε να βρεχονται ολα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 30 με 35 λεπτα μεχρι να ροδισει.
Οταν την βγαλουμε χαραζουμε σε κομματια και με μια κουταλα ριχνουμε κρυο σιροπι σε ζεστη πορτοκαλοπιτα!!!!
Καλη σας ορεξη φιλες μου και φιλοι!!!!!!!!!!!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...