Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ




ΥΛΙΚΑ
-5 ΑΥΓΑ
-2,5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ 
-1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
-3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
-1 ΜΠΕΙΚΙΝ
-ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
-3 ΜΠΑΝΑΝΕΣ
-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΕΡΕΝΤΑ
-1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΜΙΚΡΟ ΓΑΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 5 αυγά με 2,5 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη για κανένα δεκάλεπτο.. Ρίχνουμε ένα φλυτζάνι ηλιέλαιο, ενα φλυτζάνι γάλα, 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ενα μπεικιν και τρίμμα απο ένα πορτοκάλι αδειαζουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένο ταψί (28αρι ταψί γιατι φουσκώνει) απλωνουμε ροδελες μπανάνας
απο πάνω σπαμε μια κουβερτουρα σε κομμάτια και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα για το κέικ..
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ( ανάλογα το φούρνο) μόλις γίνει λιωνουμε 3 κουταλιές Μερέντα με ενα φλυτζανακι μικρό γάλα.. και περυχυνουμε το κεικ
ευχαριστω ιδιαιτερα την δημιουργο του πεντανοστιμου κεικ την Ματουλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...